Pulverlakering i Skanderborg og Århus​

Procesbeskrivelse

Pulverlakering hos Steel Coating Stilling A/S​​, som holder til i Skanderborg nær Aarhus og Silkeborg, foregår på gennemløbsanlæg, hvor emnerne hænges på et conveyor system og gennemkører følgende processer.​​

 • Forbehandling
  ​Forbehandlingen foregår ved, at emnerne gennemkører et 8 trins spuleanlæg.
  ​Afhængig af om det er stål eller aluminium som behandles, opstarter anlægget automatisk de korrekte procestrin som dokumenterer og sikre at emnerne er optimalt forbehandlede.​ Aluminium til udendørs brug bejdses og oxsilan behandles, - stål bliver affedtet og jernfosfateret.
 • Tørring
  ​Efter forbehandlingen blæses og tømmes emnerne for vand, inden de tørrer i ovn.
  ​Jern og stål tørres ved 125 grader.
  ​Chromateret aluminium tørres ved 90 grader.​
 • Pulverpåføring
  ​Efter tørring føres emnerne gennem pulverboksen, hvor 20 elektrostat pistoler, sikre flot og ensartet pulverpåføring.​

  ​Processen foregår ved, at pulverpartiklerne oplades elektrostatisk når de blæses ud gennem pulverpistolerne, - og da conveyor systemet har jordforbindelse, vil pulverartiklerne hæfte sigtil emnerne nøjagtig som en magnet vil hæfte sig til stål. Lagtykkelsen vil som standart ligge fra 70–120 my.

 • Afhærdning
  ​Efter pulverpåføring fortsætter emnerne ind i hærdeovnen, hvor de hærdes ved en emnetemperatur på ca. 180-200 grader i ca. 10 minutter afhængig af pulverkvalitet og godstykkelse på emnerne. Efter hærdning er emnerne klar til kontrol og efterfølgende montage eller direkte pakning.

Farver og Pulverkvaliteter

​Steel Coating Stilling A/S​​ tilbyder pulverlakering i RAL, NCS, BS samt et hav af specialfarver, strukturer og effekter.

Der findes i dag pulverkvaliteter til stort set alle formål. Afhængig af krav til overfladekvaliteten, udvælges disse altid specifikt til den enkelte sag.

​​​​

Af forskellige kvaliteter kan nævnes:

​Facadekvaliteter, fødevaregodkendte, elektrisk ledende, antigraffitipulver, varmeresistente, interiør og dekorative pulvere samt mange flere.

Kontakt os og hør mere om pulverlakering

​Du er mere end velkommen til at ringe til os på telefon 86 57 12 77 eller sende os en e-mail til steel-coating@steel-coating.dk, hvis du ønsker at høre mere om, hvad vi kan tilbyde dig inden for pulverlakering.

Kontakt os via vores formular, og vi vil vende tilbage til dig​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​​Firma & CVR​

​​Steel Coating Stilling A/S

CVR: 20013575

Adresse

Industrivej 35

​DK-8660 Skanderborg

Medlem af